Blog

ALL ABOUT COOKIES

Biskut raya paling popular 2021

Biskut semperit cheese SEMPERIT CHEESE antara kegemaran anak-anak kecil kerana rasanya yang rangup dan sedap. Tak sedar habis sebalang. “Makk…nak lagi..” 2) Suji Almond SUJI ALMOND dihasilkan melalui gabungan crushed almond dan ghee yang memberi rasa lemak dan rangup. Bergabung…meletop! Biskut yang sangat rapuh dan cair di mulut. 3) Almond London ALMOND LONDON sememangnya mewah dengan salutan coklat berkilat.Teruskan membaca “Biskut raya paling popular 2021”

Resepi Puding Karamel Sedap

Resepi Puding Karamel yang amat mudah disediakan dan rasanya memang sedap. Sesuai untuk dihidangkan kepada tetamu dan masa untuk menyediakannya pun tidak terlalu lama. Bahan-bahannya pun cuma menggunakan bahan asas di dapur sahaja. Puding karamel boleh disediakan dengan melalui dua kaedah iaitu kukus atau bakar dengan cara waterbath. Perbezaannya ialah, cara waterbath menghasilkan puding yang lebih licin dan tidak berongga Bahan-Bahan: Bahan-bahan untukTeruskan membaca “Resepi Puding Karamel Sedap”

Resepi Kuih Seri Muka Gerenti Jadi dan Sedap

Resepi kuih seri muka atau orang utara panggil pulut sekaya yang gerenti jadi dan pasti sedap. Resepi ni dikongsi oleh ibu mertua sahabat baik Che Nom iaitu Cikgu Jun. Setelah cuba masak resepi ni, terus Che Nom rasakan inilah the perfect seri muka yang di cari-cari selama ini. Bahan-bahannya semua sama je macam resepi mak Che Nom, cuma biasalah kan kalauTeruskan membaca “Resepi Kuih Seri Muka Gerenti Jadi dan Sedap”

Resipi Salted Egg Cornflakes Crunchy Viral !

Setiap kali tiba Hari Raya Aidilfitri, pelbagai jenis kuih muih boleh didapati dan antara kuih kegemaran orang ramai ialah kuih cornflakes madu. Setiap kali musim perayaan, kuih cornflakes madu mendapat permintaan yang tinggi. Namun, apa kata korang tukar selera tahun ini dengan mencuba salted egg cornflakes crunchy. Resepi ini dikongsikan oleh Normaidani Malek melalui akaun Facebooknya danTeruskan membaca “Resipi Salted Egg Cornflakes Crunchy Viral !”

Resepi Semperit Cream Cheese (Rasa Lemak Manis)

Semperit Cream Cheese merupakan resepi kuih raya yang sangat digemari sejak berzaman lamanya. Namun resepi kuih semperit ini memberikan sedikit kelainan dan sentuhan moden dengan menggunakan cream cheese sebagai bahan utamanya. Resepi ini telah mendapat banyak perkongsian di Facebook sudah tentu rasanya amat sedap. Ianya menggunakan bahan-bahan yang ringkas yang boleh anda cuba sendiri resipiTeruskan membaca “Resepi Semperit Cream Cheese (Rasa Lemak Manis)”

10 Jenis Coklat Yang Patut Anda Ambil Tahu

Coklat – dengar sahaja nama ini, pasti anda berasa gembira dan teruja, bukan? Coklat merupakan sejenis makanan yang diperbuat daripada biji koko. Ianya digunakan secara meluas dalam pelbagai jenis hidangan. 1. Coklat Susu Coklat susu merupakan coklat dalam bentuk pepejal. coklat padat yang mengandungi koko, gula dan susu. Pada awalnya, coklat susu hanya dijual sebagai coklatTeruskan membaca “10 Jenis Coklat Yang Patut Anda Ambil Tahu”

JENIS KRIM PUTAR YANG PATUT ANDA TAHU

Krim putar atau whipping cream merupakan krim yang diadun dengan pengadun atau pemukul sehingga teksturnya menjadi kembang dan ringan. Krim putar selalunya digunakan dalam bidang bakeri untuk dijadikan hiasan atau bahan utama untuk pencuci mulut. Rasanya yang manis membuatkan ia menjadi penambah rasa yang sempurna. Ia juga boleh digunakan sebagai bahan utama untuk memekatkan tekstur sesebuah hidangan,Teruskan membaca “JENIS KRIM PUTAR YANG PATUT ANDA TAHU”

RESEPI KEK COKLAT VEGAN

Orang-orang vegan biasanya lebih banyak makan yang berasaskan seperti biji-bijian, buah-buahan, kekacang, dan sayuran yang memiliki serat, vitamin, dan mineral yang bermanfaat. Oleh itu, Renocookies akan berkongsikan cara nak buat kek coklat vegan tanpa menggunkan telur. Bahan yang Diperlukan 1 1/2 cawan tepung serba guna 1 sudu baking soda 1/3 cawan koko tanpa gula 1Teruskan membaca “RESEPI KEK COKLAT VEGAN”

RESEPI KEK PISANG

Assalamualaikum, hari ini Renocookies nak kongsikan resepi kek pisang yang gebu dan senang. Kek pisang ini amatlah sesuai untuk dijadikan sebagai hidangan kudapan pada waktu petang terutama dalam jamuan pejabat atau semasa mesyuarat kerana ia mudah dihidangkan, tahan lama, tidak melekit atau mengotorkan dan rasanya juga sedap. Resepinya adalah: Bahan bahan: 4 biji pisang emasTeruskan membaca “RESEPI KEK PISANG”

CUP CAKE VERSI AMATEUR

Assalamualaikum semua kepada pembaca blog RenoCookies. Harap semua dalam keadaan sihat. Seperti tajuknya, admin pasti tak semua orang mahir membuat bakeri kerana kesibukan korang semua untuk Work From Home (WFH). Sempena dengan musim PKP ini, RenoCookies akan ajar cara membuat cup cake dengan mudah. Bahan-bahan : 2 biji telur gred B 2 cwn gula castorTeruskan membaca “CUP CAKE VERSI AMATEUR”

Memuat…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: